Lahoda

Rob Dunn
Nakladatelství: Host
Dostupnost: Ihned
269,-
Informace

Čtivá historie chuti a čichu 

Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte mimo jiné, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané. Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí. 

Prozkoumejte dějiny chutí, které ovlivnily vývoj člověka.

–––

Fascinující, nezvyklá a skutečně lahodná kniha.
— Engineering & Technology 

 

Čtení, při němž se člověku sbíhají sliny.
— The Post and Courier 

Počet stran: 360

Rok vydání: 2022

ISBN: 978-80-275-1145-7

Online publikace (formáty ePub, PDF, MOBI)

Hodnocení

Vložte Vaše hodnocení

Informace Hodnocení Ukázka

Čtivá historie chuti a čichu 

Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte mimo jiné, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané. Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí. 

Prozkoumejte dějiny chutí, které ovlivnily vývoj člověka.

–––

Fascinující, nezvyklá a skutečně lahodná kniha.
— Engineering & Technology 

 

Čtení, při němž se člověku sbíhají sliny.
— The Post and Courier 

Počet stran: 360

Rok vydání: 2022

ISBN: 978-80-275-1145-7

Online publikace (formáty ePub, PDF, MOBI)

Vložte Vaše hodnocení

Vyberte si cenu

Tento produkt má variabilní cenu, vyberte si, za kolik chcete tento produkt koupit. Nejnižší cena je 269,-.