Zatracené kyselo

Jaroslava Kadlasová
Nakladatelství: Motto
Dostupnost: Ihned
169,-
Informace
Laskavé vzpomínání na vaření, jídlo a domácnost v osmdesátých a na počátku devadesátých let minulého století

Ve své druhé knize autorka vzpomíná, jak se žilo v okresním městě pod horami a jak si po svatbě zařizovala vlastní domácnost a zvykala si na nové prostředí, tak odlišné od velkoměsta. Nakonec všechno zvládla – výchovu potomka i místní kyselo. Vaření se stalo jejím koníčkem a časem i pracovní náplní. A pak vtrhly do života i do kuchyně polistopadové změny: nové suroviny, kontakty se světem a první zážitky z cestování. Vyprávění doprovázejí dobové recepty.

PaedDr. Jaroslava Kadlasová (*1956) se narodila v Praze. Vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy, obor čeština – výtvarná výchova. Třináct let prožila v Jablonci nad Nisou. Od roku 1996 působí v Městské knihovně v Praze. Osmým rokem píše svůj foodblog Vilemínino zátiší (vilemina.blog.cz) a vede stejnojmennou stránku na facebooku. Propaguje food festival amatérských pop-upů, na kterých i sama vaří. Občas se objeví v médiích a připravuje programy zaměřené na tradice a historii vaření u nás.

Počet stran: 232

Rok vydání: 2015

ISBN: 978-80-267-0529-1

Online publikace (formáty ePub, PDF, MOBI)

Hodnocení

Vložte Vaše hodnocení

Informace Hodnocení Ukázka
Laskavé vzpomínání na vaření, jídlo a domácnost v osmdesátých a na počátku devadesátých let minulého století

Ve své druhé knize autorka vzpomíná, jak se žilo v okresním městě pod horami a jak si po svatbě zařizovala vlastní domácnost a zvykala si na nové prostředí, tak odlišné od velkoměsta. Nakonec všechno zvládla – výchovu potomka i místní kyselo. Vaření se stalo jejím koníčkem a časem i pracovní náplní. A pak vtrhly do života i do kuchyně polistopadové změny: nové suroviny, kontakty se světem a první zážitky z cestování. Vyprávění doprovázejí dobové recepty.

PaedDr. Jaroslava Kadlasová (*1956) se narodila v Praze. Vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy, obor čeština – výtvarná výchova. Třináct let prožila v Jablonci nad Nisou. Od roku 1996 působí v Městské knihovně v Praze. Osmým rokem píše svůj foodblog Vilemínino zátiší (vilemina.blog.cz) a vede stejnojmennou stránku na facebooku. Propaguje food festival amatérských pop-upů, na kterých i sama vaří. Občas se objeví v médiích a připravuje programy zaměřené na tradice a historii vaření u nás.

Počet stran: 232

Rok vydání: 2015

ISBN: 978-80-267-0529-1

Online publikace (formáty ePub, PDF, MOBI)

Vložte Vaše hodnocení

Vyberte si cenu

Tento produkt má variabilní cenu, vyberte si, za kolik chcete tento produkt koupit. Nejnižší cena je 169,-.