Sešit s tátovými recepty

Jacky Durand
Nakladatelství: Host
Dostupnost: Ihned
199,-
Informace

Něžný román z malé francouzské restaurace, při jehož čtení se vám budou sbíhat sliny.
Henri je neobyčejný kuchař, jeden z těch, kteří svým uměním potěší vaše chuťové pohárky. Vede malý hostinec, kde nabízí svým zákazníkům vše, po čem jejich žaludky i srdce touží. V nejistém světě každodenní kuchyňské dřiny Henri doufá alespoň v jednu jistotu — jakmile sám pověsí vaření na hřebík, jeho hostinec skončí; udělal přece všechno pro to, aby se jeho syn Julien těžkému kuchařskému řemeslu vyhnul. Když Henri po vážné nemoci upadne do kómatu, Julien tráví mnoho hodin tím, že ho drží za ruku a ve vzpomínkách se zaobírá kulinářským dědictvím svého tajnůstkářského otce. Opakovaně se v myšlenkách vrací ke starému sešitu s tatínkovými recepty, který beze stopy zmizel a jejž obestírá mnoho tajemství včetně toho nejbolestnějšího: proč otec nechal bez jediného slova odejít svou milovanou ženu?

–––

Nádherný román o vztahu syna a otce, na kterém si pochutnáte stejně jako na dobrém jídle uvařeném s láskou.
Le Parisien

Durand krájí pomocí sloves, smaží přídavná jména, křísí zapomenuté pojmy, dusí přísady výborné, tradiční a nesmrtelné francouzské kuchyně. Na jídelním lístku najdete radosti i smutky. A stejně jako se prostírá stůl, rozprostře autor před čtenářem i příběh lásky.
Le Journal du Dimanche

Luštěniny na začátku vaření nesol, jinak ztvrdnou. Hovězí s mrkví není složité: prostě jen hovězí a mrkev. Tyto rady a někdy i celé recepty prostupují textem, který je o lásce ke šťavnaté a bohaté kuchyni, přestože stěžejním tématem románu je láska syna k otci. V tomto případě je to však jedno a to samé.
Cl. D., Libération

Počet stran: 207

Rok vydání: 2020

ISBN: 978-80-275-0169-4

Online publikace (formáty ePub, PDF, MOBI)

Hodnocení

Vložte Vaše hodnocení

Informace Hodnocení Ukázka

Něžný román z malé francouzské restaurace, při jehož čtení se vám budou sbíhat sliny.
Henri je neobyčejný kuchař, jeden z těch, kteří svým uměním potěší vaše chuťové pohárky. Vede malý hostinec, kde nabízí svým zákazníkům vše, po čem jejich žaludky i srdce touží. V nejistém světě každodenní kuchyňské dřiny Henri doufá alespoň v jednu jistotu — jakmile sám pověsí vaření na hřebík, jeho hostinec skončí; udělal přece všechno pro to, aby se jeho syn Julien těžkému kuchařskému řemeslu vyhnul. Když Henri po vážné nemoci upadne do kómatu, Julien tráví mnoho hodin tím, že ho drží za ruku a ve vzpomínkách se zaobírá kulinářským dědictvím svého tajnůstkářského otce. Opakovaně se v myšlenkách vrací ke starému sešitu s tatínkovými recepty, který beze stopy zmizel a jejž obestírá mnoho tajemství včetně toho nejbolestnějšího: proč otec nechal bez jediného slova odejít svou milovanou ženu?

–––

Nádherný román o vztahu syna a otce, na kterém si pochutnáte stejně jako na dobrém jídle uvařeném s láskou.
Le Parisien

Durand krájí pomocí sloves, smaží přídavná jména, křísí zapomenuté pojmy, dusí přísady výborné, tradiční a nesmrtelné francouzské kuchyně. Na jídelním lístku najdete radosti i smutky. A stejně jako se prostírá stůl, rozprostře autor před čtenářem i příběh lásky.
Le Journal du Dimanche

Luštěniny na začátku vaření nesol, jinak ztvrdnou. Hovězí s mrkví není složité: prostě jen hovězí a mrkev. Tyto rady a někdy i celé recepty prostupují textem, který je o lásce ke šťavnaté a bohaté kuchyni, přestože stěžejním tématem románu je láska syna k otci. V tomto případě je to však jedno a to samé.
Cl. D., Libération

Počet stran: 207

Rok vydání: 2020

ISBN: 978-80-275-0169-4

Online publikace (formáty ePub, PDF, MOBI)

Vložte Vaše hodnocení

Vyberte si cenu

Tento produkt má variabilní cenu, vyberte si, za kolik chcete tento produkt koupit. Nejnižší cena je 199,-.